free site creation software

Inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021

Het Vrij Technisch Instituut Kontich werkt met een digitaal centraal aanmeldingsregister (CAR) voor het inschrijven van leerlingen in het 1ste jaar.

Het Vrij Technisch Instituut Kontich werkt samen met de secundaire scholen van de scholengemeenschap Kontich-Hove: Sint-Jozefinstituut Kontich, Sint-Ritacollege Kontich, Regina Pacisinstituut Hove. De scholengemeenschap organiseert en beheert dit digitaal aanmeldingsregister.

Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Meld je je zoon of dochter niet aan, dan kan je pas veel later inschrijven en dan alleen als er in de school van je keuze nog vrije plaatsen zijn.

1ste jaar

1

Hoe werkt het digitaal aanmeldingsregister? (16 maart '20 vanaf 12u00)

Via het aanmeldingsplatform (https://sgkso-kontich-hove.aanmelden.in/)geef je door in welke scholen je het liefst je zoon of dochter wil inschrijven. Elke leerling heeft recht op een plaats in een secundaire school naar keuze, zolang er genoeg plaatsen zijn in die school.

Het digitaal systeem ordent alle aangemelde leerlingen op basis van een toevalscriterium. Nadien krijg je een mail met het resultaat van je aanmelding. Krijg je een plaats toegewezen in een school, dan kan je je zoon of dochter daar inschrijven.
Dit is niet altijd de school van je eerste keuze. Je kan ook toegewezen worden aan een school van een lagere keuze. Je blijft dan op de wachtlijst staan van de scholen van hogere keuze.

Het aantal plaatsen in elk van de vier deelnemende scholen ligt vast. Wij kunnen niet garanderen dat iedereen een plaats toegewezen krijgt in één van de vier scholen.
Krijg je geen plaats toegewezen, dan sta je op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen.

2

Voorrang?

De volgende groepen krijgen voorrang bij de toewijzing, dit is wettelijk zo bepaald:

 1. Broers en zussen. Voor het eerste jaar krijgen zij voorrang als ze naar dezelfde school willen als de school waarin al een broer of zus ingeschreven is. Bij de aanmelding vink je het vakje "broer/zus" aan. Wat is de wettelijke definitie van broer/zus:
  • twee gemeenschappelijke ouders hebben, al dan niet wonen op hetzelfde adres;
  • één gemeenschappelijke ouder hebben, al dan niet wonen op hetzelfde adres;
  • eenzelfde hoofdverblijfplaats (domicilie) hebben maar geen gemeenschappelijke ouders.

 2. Kinderen van personeelsleden. Zij krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen waar een ouder werkt. Bij de aanmelding vink je het vakje "personeel" aan.

Ook de leerlingen uit deze twee groepen moeten zich aanmelden. Meld je je zoon of dochter niet aan, dan verlies je je voorrang.

3

Wanneer meld ik mijn zoon/dochter aan?

Tussen 16 maart '20 (12u00) en 20 april '20 (12u00) loopt de aanmeldingsprocedure voor het eerste jaar van het secundair onderwijs. De aanmeldingslink vind je dan op de website van de school.

Haast is niet nodig. Op welke dag of uur je aanmeldt, is helemaal niet belangrijk, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.
Je zal hierbij moeten kiezen voor 1A of 1B, verdere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving. 

4

Hoe loopt het dan verder?

Op 23 april '20 (15u00) krijg je het resultaat per mail toegestuurd. Dit gebeurt enkel als je je zoon of dochter hebt aangemeld. Er zijn drie resultaten mogelijk:

 1. Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail is je ticket om te kunnen inschrijven.

 2. Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school.

 3. Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid nog een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er nog een plaats vrijkomt in een school van je hogere keuze, dan zal deze school je hiervan op de hoogte brengen.

5

Inschrijvingsmomenten

We voorzien inschrijvingsmomenten na een telefonische afspraak op:

 • Zaterdag 25 april '20 van 9u00 tot 12u00.
 • Dinsdag 28 april '20 van 18u00 tot 20u30.

De inschrijvingen van leerlingen met een ticket eindigen op 18 mei '20.

6

Extra info

 1. Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid.

 2. Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Als er voor een school meer aanmeldingen zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school en wie op de wachtlijst voor deze school wordt opgenomen.

 3. Na de inschrijvingsperiode start de zogenaamde opvisperiode (start op 19 mei '20 om 9u00, einde op 7 oktober '20). Zodra in alle scholen de inschrijvingen zijn afgelopen, schrijven leerlingen uit als zij op twee scholen werden ingeschreven. De vrije plaatsen worden ingenomen volgens de ordening van de wachtlijst.

 4. Wat als je niet aanmeldt? Dan kan je je pas na 2 juni '20 om 10u00 registreren op de wachtlijst van de school, deze vrije inschrijvingen eindigen op 30 juni '20 om 12u00. Je komt onderaan de wachtlijst te staan, na de aangemelde leerlingen die nog geen inschrijvingsticket kregen. Wacht dus niet af en meld zeker aan!

2de t.e.m. 6de jaar

INFO- EN DOEWEEKEND

Kom naar ons info- en doeweekend op
14 maart '20 van 14u-17u en
15 maart '20 van 10u-13u.


Let op! Inschrijvingen voor het 1ste leerjaar verlopen via het aanmeldingsregister!

OPENDEURDAG

Onze opendeurdag op zondag 10 mei '20 is dé gelegenheid om kennis te maken met onze school.

Uiteraard kan je dan ook inschrijven. 

Let op! Inschrijvingen voor het 1ste leerjaar verlopen via het aanmeldingsregister! 

ZOMERVAKANTIE

Tijdens de eerste en de laatste week van de zomervakantie kan je je zoon/dochter ook inschrijven.

Data en tijdstippen vind je rond die tijd op de startpagina van onze website!

Mobirise

Kan u niet op één van bovenstaande data? 

U kan onze school via telefoon of mail contacteren (zie gegevens hieronder). U kan ook het contactformulier aan de rechterkant invullen, op die manier komt u meteen bij de juiste contactpersoon (mevrouw Yolanda Bleeckx) terecht.

info@vtikontich.be

03 457 01 38

Contactformulier